Evropská škola Feng Shui
vyučujeme od roku 2000
Feng Shui uzel štěstí
dnes je pátek 17. srpna 2018
Feng Shui motiv
Nejbližší kurzy a akce
Chcete dostávat aktuality ze světa Feng Shui či informace o nových kurzech vaření podle Feng Shui? Vyplňte svůj e-mail:

Jak žít v harmonii v souladu s Feng Shui

Nine star chi astrologie na červenec

22.06.2018napsala Radka Hozmanová

Měsíc červenec nám přinese nejen horké letní dny, ale zpoza tohoto tepla fyzického, za ním najdeme i energetický potenciál tzv. 9, energie - prvku ohně, daný vlivem kosmologické energie, typu "chi". To je to, co " visí ve vzduchu".

My ve feng shui charakterizujeme období léta, jako vrcholnou polaritní energii ohně, kdy nejen teplotně, ale energeticky, to znamená, že vše má expanzivní, od středu se pohybující směr. Naše pozornost je proto mimo svůj střed, a tak jako oheň stoupá nad zemí, tak jako každá buňka těla je ohřívána a ovlivňuje tak nejen fyziologické procesy, ale také ruku v ruce jdoucí psychiku. Během cca 7.7.- 8.8. budeme každý vnímat tento stav podobně, trochu vypjatě, ale každý v jiné životní oblasti ( kariéra, vztahy, osobní záležitosti apod.) a v jiné intenzitě. V červenci se potkává hvězda měsíce s hvězdou roku, což je povaha ohně ( prvek z pěti prvků ), navíc jak výše zmíněno, v sezóně prvku ohně, takže vše bude násobené. Jak se může potenciál naplnit? Je možné pozorovat, jako i kdykoli jindy, že nám bude příroda manifestovat tento jev v podobě zvýšeného osobního napětí, přepjatých duševních i fyzických možností, protože naše uvažování bude mimo svůj energetický střed, kdy se vyrovnává rozum a cit, může dojít k nesprávným, nebo nahodilým, zmateným rozhodnutím v důsledku čeho pak můžeme něco přehlédnout a tím je šance na vznik neštěstí, nehody... Zde tedy je obecná tendence jít více do výbušnosti ( pozor na řízení a veškeré rozhodování) ve všem, obzvláště extrémních životních situacích, extrémních sportech ( parašutismus, létání, horolezectví - směr nahoru ). Pozor na požáry, výbuchy chemikálií a lehce vznětlivých substancí, atd. právě můžou být zaviněny lidským faktorem ( výše uvedené vyčerpání, nepozornost), nebo právě i charakterem, který je v Přírodě samotné v tomto měsíci - jevy člověkem nezpůsobené ( výbuch sopek, požáry obilí atd. ). ( V minulém měsíci červnu jsme viděli tuto manifestaci v kombinaci energie vody ( měsíční hvězda) a ohně ( hvězda roku) v podobě bouřek, které přinášely přívalové deště. Naše psychika tedy nervová soustava oscilovala mezi rozhodnutími a nemohli jsme najít tu správnou zlatou střední cestu, vše šlo nahoru a dolu, vpravo anebo vlevo. Jednu chvíli tak, poté naopak..) Jak na to během července ? Mojí zkušeností i zkušeností mých klientů na základě mých doporučení je vědět o tomto stavu, protože pak jsme schopni pocity převést přes uvědomění si stavu do roviny vědomého rozhodování, a tím, použiji zde přísloví, " dvakrát měř a jednou řež", tzn. zvážit si každou situaci a pak vědomě se dechem zklidňovat. Zkrátka, soustředit ve vypjatých situacích na dech a tím Vám napětí "opadne" a budete lépe schopni zapojit "hlavu". Nezapomeňte cíleně doplňovat tekutiny, ovšem pozor na přeslazené "umělé" a přespříliš barevné limonády a mnoho kávy !..tyto mají také povahu jang, odstředivou, takže navyšují pocit napětí a nesoustředění.

Je dobré uvědomit si, co jíst ? V horku a to je asi i Vaše zkušenost, nemáte chuť na těžká jídla, vepřové nebo jiné pečené maso, protože samozřejmě naše tělo dostane i zevnitř v tomto případě pořádnou dávku tepla. Naše játra nestačí plynule zpracovat energii - štěpit tuky a tím vzniká těle a posléze v psychice nápor horka, které se automaticky ventiluje do vznětu. Stačí maličkost - zážeh, jako v motoru, stačí horko a přijde jiskra a je konflikt, proto volme raději lehká zeleninová jídla, různě upraveným způsobem, abychom horko zvenčí vyrovnávali ne jen teplotně, ale z podstaty - energeticky. ( myšleno v jin a jang). Různé druhy rýže - celozrnná, bílá, bulgur, jáhly, kuskus apod. a je dobré nahradit maso luštěninami. existuje mnoho druhů, stačí si zajít do prodejny zdravé výživy a najdeme různé druhy čočky, fazolí. Namísto masa zkusme rybu, lehce podušenou nebo uvařenou v páře se zeleninou, nebo tempeh, tofu. Tekutinu můžeme doplnit i v podobě lehkých zeleninových vývarů. Strava a její skladba napříč ročními obdobími je dobrým regulátorem nejen zdraví, ale i našich emocí. Tolik jen krátká informace i ke stravě, máte - li zájem v budoucnu se účastnit kurzu vaření - prosím, zapište se do databáze na první stránce webu.

Přeji vám příjemné léto, Radka.

 





© 2009-2018 Evropská škola Feng Shui