Evropská škola Feng Shui
vyučujeme od roku 2000
Feng Shui uzel štěstí
dnes je sobota 17. listopadu 2018
Feng Shui motiv
Nejbližší kurzy a akce
Chcete dostávat aktuality ze světa Feng Shui či informace o nových kurzech vaření podle Feng Shui? Vyplňte svůj e-mail:

Jak žít v harmonii v souladu s Feng Shui

Léto, vrcholící jangový typ energie

19.06.2018napsala Radka Hozmanová

Letním slunovratem 21.6. se přehoupneme do druhé, poloviny roku. Čas kolem letního slunovratu je období nejvíce jangové. Co to znamená? Jang je charakterizován světlem. Ano, opravdu máme více, resp. nejvíce světla, tzn. i nejdelší dny během roku. Máme nejvíce teplé dny ( aspoň bychom měli mít podle přírody, pokud se zrovny na nás nemračí). Asi všichni jsou jaksi více aktivní ve veškeré činnosti, zejména venkovní, neboť nám právě dopřává volnosti díky zmíněným vlastnostem. Také v pracovním a osobním životě pravděpodobně pociťujeme více sil. Ano, je to také síla, chuť do života.Větší radost, setkávání se s přáteli, dovolenkové a výletní aktivity. Ve feng shui filozofii létu vládne, nebo ho charakterizuje - oheň. Tedy je vidět, že opravdu oheň rozdmýchává, je horký, činný..., ale pozor, může být i arogantní, nervózní, výbušný jako projev v chování lidí. V tomto období vládne srdce a tenké střevo. Jak jim pomoci, abychom se cítili v tomto nádherném a oblíbeném období dobře, neboť víme, že strava ovlivňuje nejen psychiku, ale i náš fyzický stav. Jak víme, ve FS jde o rovnováhu, takže v horkém období nebudeme tolik konzumovat jangové typy potravin a nebudeme tolik používat jangové typy příprav, nýbrž se budem spíše stravou ochlazovat a držeti se neutrálních potravin, abychom se nepřekyselovali, neboť tento stav vede k únavě a nechuti cokoli dělat. Jak na to? Doporučuji lehké typy příprav - blanšírování, sotéování, vaření v páře, lehké zeleninové vývary, pokrmy z mořských řas, bělomoučné těstoviny zkuste nahradit těstovinami z mouky špaldové, rýžové, žitné, pohankové. Zkuste skvělou polentu. Jako dezert si dopřejte nepečené druhy dezertů, výborné jsou z kuzu. Bílý cukr nahraďme obilnými slady, jejichž zažívání nevede k vyčerpanosti, neboť obsahují škálu polysacharidů, které se tráví postupně a nezatíží tak slinivku v nadprodukci inzulínu. Zkuste sledovat web s možností večerních kurzů vaření ve stylu elementu ohně.




© 2009-2018 Evropská škola Feng Shui